Servicii medicale
- » Alergologie
- » Boli infecțioase
- » Cardiologie
- » Cardiologie pediatrică
- » Chirurgie
- » Chirurgie pediatrică
- » Chirurgie plastică
- » Chirurgie vasculară
- » Dermato-venerice
- » Diabet şi boli de nutriţie
- » Endocrinologie
- » Laborator analize medicale
- » Medicină de familie
- » Medicină internă
- » Medicina muncii
- » Neurochirurgie
- » Neurologie
- » Obstetrică şi Ginecologie
- » Oftalmologie
- » Oncologie medicală
- » ORL
- » Ortopedie - Traumatologie
- » Pediatrie
- » Pneumologie
- » Psihiatrie
- » Psihologie
- » Radiologie şi ecografie
- » Reumatologie
- » Urologie


Legislaţie
Legislaţia ce reglementează activitatea serviciului de Medicina Muncii:
- • Codul Muncii.
- • Legea 100/1998 a asistentei de sănătate publică.
- • Legea 319/2006 privind Securitatea şi Sănătatea în muncă, H.G. 1425/2006 de aprobare a Normelor metodologice de aplicare a Legii 319/2006.
- H.G. 1425/2006 de aprobare a Normelor metodologice de aplicare a Legii 319/2006.
- • H.G. 355/2007 privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor.
- • Legea 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale, completată cu Ord. 107/2003.
- • Ord. 96/2003 privind protecţia maternităţii.>
Servicii de medicina muncii principii:
Supravegherea sănătăţii lucrătorilor reprezintă totalitatea serviciilor medicale care asigură prevenirea, depistarea, dispensarizarea bolilor profesionale şi a bolilor legate de profesie, precum şi menţinerea sănătăţii şi a capacităţii de muncă a lucrătorilor.
Supravegherea sănătăţii lucrătorilor este asigurată de către medicii specialişti de medicină muncii. Angajatorii din orice domeniu de activitate, atât din sectorul public, cât şi din sectorul privat, sunt obligaţi să respecte reglementările în vigoare privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor. Angajatorii sunt obligaţi să asigure fondurile şi condiţiile efectuării tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sănătăţii lucrătorilor, aceştia nefiind implicaţi în niciun fel în costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.
Serviciile medicale profilactice prin care se asigura supravegherea sănătăţii lucrătorilor sunt: examenul medical la angajarea în muncă, de adaptare, periodic, la reluarea activităţii, supraveghere specială şi promovarea sănătăţii la locul de muncă.
Aptitudinea în munca reprezintă capacitatea lucrătorului din punct de vedere medical de a desfăşura activitatea la locul de muncă în profesia/funcţia pentru care se solicita examenul medical.
În condiţiile în care medicul de medicină muncii face recomandări de tip medical, aptitudinea este condiţionată de respectarea acestora, iar în fişa de aptitudine, avizul medical va fi "apt condiţionat".
Inaptitudinea temporară în muncă, reprezintă incapacitatea medicală a lucrătorului de a desfăşura activitatea la locul de muncă în profesia/funcţia pentru care se solicita examenul medical privind aptitudinea în muncă, până la reevaluarea sănătăţii de către medicul de medicină muncii.

